2019 a hallás éve volt nektek – ezt akartátok tudni az elmúlt évben a hallásotokról!

A statisztikánk azt mutatja, hogy 2019 sokatoknak a hallás éve volt. Sokat olvastatok a hallásvesztés, hallássérülés, hallásgondozás és hallókészülék témájában, szerettétek volna jobban megismerni saját magatokat, a lehetőségeiteket és a hallásállapototokat. Összeszedtük, 2019-ben melyek voltak a kedvenc cikkeitek ezekben a témákban.

#1 Láthatatlan hallókészülék

Van az olvasóink között egy réteg, akikre igazak az alábbiak:

  • nem szeret szemüveg mellett fül mögötti hallókészüléket hordani,
  • nem tudja elviselni a hallókészüléket a fülében,
  • nem szereti, hogy látszik a hallókészüléke,
  • nem segített neki a hagyományos hallókészülék,
  • vagy valamilyen okból nem hordhat fül mögötti hallókészüléket.
2019 nektek a hallás éve volt

Forrás: stock.adobe.com

Ők szerették nagyon ezt a cikket, ami egy olyan láthatatlan hallókészülékről szólt, amelyik megoldotta a fenti problémákat.

#2 Te tudod, milyen típusú hallássérülésed van?

Fontos dolog, hogy tisztában legyünk azzal, milyen típusú, mértékű hallássérülésünk van, hiszen így könnyebben megértjük annak természetét, határait, lehetőségeit. Sokan keresték éppen ezért ezt a cikket, amiben pontosan bemutattuk az egyes hallásvesztés típusokat. Ha még nem olvastad, akkor most derítsd ki, hogy te melyik típussal rendelkezel! De ha a cikk elolvasása után is bizonytalan vagy, akkor gyere el hozzánk hallásmérésre, és kiderítjük!

#3 Vízálló hallókészülék

Az egyik legsürgetőbb probléma, amire keresték a választ, az volt, hogyan lehet a vizes élményeket megtartani nagyothalló hallókészülékesként. Erre röviden és tömören itt adtunk választ.

#4 5 mód ahogyan a hallókészülék segít tovább élni

Sokan voltak kíváncsiak a hallókészülék viselés előnyeire és pozitívumaira is. Nem csoda, hiszen nem mindenkinek könnyű elfogadni azt, hogy hallókészülékre kell támaszkodnia. Mi pedig itt szépen összegyűjtöttük, hogyan képes gyökeresen megváltoztatni az életedet egy hallásjavító eszköz.

#5 6 dolog, amit hallássérült tiniként tudnod kell

Tiniként nem könnyű megélni azt, hogy hallássérült vagy. Még épen hallóként is a tinédzser korszak megterhelő. Minden zűrzavaros, keresed önmagad, keresed a jó válaszokat. Ha nagyon elvesznél, akkor ezt a cikket mindenképp olvasd el, mert jó kis útravaló lehet ahhoz, hogy sokkal kevesebb gyötrődésben legyen részed neked fiatalként, vagy a tinédzser nagyothalló gyerekednek, ha te vagy az apukája, anyukája!

2019 nektek a hallás éve volt

Forrás: stock.adobe.com

#6 Miért olyan fontos a hallásgondozás

Egyre többen tájékozódnak a hallókészülék választás mikéntje felől, mert szeretnék jól csinálni. Ennek egyik kulcsfontosságú része a hallásgondozás is, amiről hosszasan írtunk ebben a cikkünkben. Hol csúszhat hiba a folyamatba, miért nem szabad félválról venni, mi is a tét? Mindezekről szó esett!

#7 Ha ez a foglalkozásod, járj sűrűbben hallásszűrésre

Öröm volt látni, hogy a meglévő hallásotok védelme is érdekel: rengetegen olvasták ezt a cikket, hogy megtudják, vajon az ő foglalkozásuk köztük van-e? Ha te is szeretnéd megnézni, akkor lesd meg itt, és ha veszélyben van a hallásod, akkor térj be hozzánk egy hallásvizsgálatra! (link jelentkezéshez)

#8 Ezért fontos, hogy mindkét füleden hordd a hallókészüléket!

Nagyon jól ismerjük azokat a kifogásokat, amelyeket akkor hallunk, ha arról megy az alkudozás, hogy csak az egyik fülbe szeretnének hallókészüléket, mert példának okáért az kevésbé látszik, vagy elég jól hallok én így is! Nagy örömünkre sokan voltatok kíváncsiak arra, hogy miképpen írunk arról, hogy a kétoldali hallókészülék viselés miért olyan fontos. Ittelolvashatod!

#9 Halláskárosodást övező frusztrációk

Az első hallókészülék viselése, és maga a nagyothalló lét nem mindig könnyű. Jellemzően vannak tipikus nehézségek, kellemetlen helyzetek, amelyekkel szembe találhatjuk magunkat. Sokan kattintottatok erre a cikkre, és szerették is, mert maradtak a cikk végéig: mi nemcsak azt írtuk össze, milyen frusztrációkkal találkozhatsz, hanem azt is, hogy azokat hogyan oldhatod meg! A cikkért kattints ide!

#10 Segítség, rosszul hallok! – most mit kell csinálnom?

Amikor először veszi észre az ember, hogy nem hall jól, gond van a hallásával, akkor érthető módon kicsit kétségbe esik. Hová menjen először? Minek kell történnie ilyenkor? Mi a helyes út? Ezt foglaltuk össze ebben a cikkben.

Ha maradt még bennetek bármilyen kérdés, akkor bátran keressetek fel bennünket! Elvégzünk ez ingyenes, gyors és fájdalommentes hallásmérést, és az alapján bármilyen kérdésedre választ tudunk adni!

Időpontot foglalok!