6 jel, hogy szemüvegszáras hallókészülék való neked!

Ma már, ha hallókészülékre van szükséged, rengeteg modell közül válogathatsz, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb segédeszközt. Ilyen a szemüvegszáras hallókészülék is, ami forradalmi darab a hallókészülék piacon. Segítünk, hogy mikor lehet ez a tökéletes választás a számodra!

Mi is az a szemüvegszáras hallókészülék?

Alapvetően egy szemüveget kell elképzelni, amibe választhatunk a látásunkhoz szükséges megfelelő lencsét. A hallókészülék technológia a szemüvegek szárába van beépítve, el vannak rejtve a kíváncsi tekintetek elől, így külső szemlélődőknek csak annyi tűnik fel, hogy szemüveg van rajtad.

6 jel, hogy szemüvegszáras hallókészülék való neked!

forrás: Unsplash

Kevert, csontvezetéses és vezetéses hallássérülés esetén is hatékonyan tudnak segíteni, sőt, a csontvezetéses halláscsökkenésre nagyobb segítséget is tudnak nyújtani, mint a BAHA rendszerek. A szemüvegszáras hallókészülék ugyanis a bőr és a csontok hangátvivő képességét kihasználva  szélesebb frekvenciatartományban dolgoznak, és nagyobb erősítésre képesek 2kHz tartományban, mint a BAHA rendszerek.

Ha nehezedre esik eldönteni, hogy a szemüvegszáras hallókészülék neked való-e, összeszedtünk 6 helyzetet, amikor egyértelműen nem hozhatsz rossz döntést azzal, ha ezt választod!

1. Állandóan szemüveget viselsz

Ha nem csak olvasáshoz viselsz szemüveget, hanem a nap nagy részében az van rajtad, akárcsak a hallókészülék a füledben, akkor kényelmesebb lehet számodra a szemüvegszáras hallókészülék. Így ugyanis csak egy eszközzel kell foglalkoznod, hogy felrakd, nem pedig külön-külön kettővel.

Ha szeretnéd, megtarthatod a meglévő szemüvegedet, és mi hozzá passzintjuk a barna vagy fekete szemüvegszárat, ami magába rejti a hallókészülékedet is. De ha váltanál, akkor válogathatsz dizájnos szemüveg kereteink közül.

2. Idegesít, ha a hallókészüléked mellett van még egy eszköz

Noha semmi sem zárja ki azt, hogy a hallókészüléked mellett szemüveget is hordj, mivel az optikusok a fejformádhoz tudják igazítani a szemüveged szárait úgy, hogy az kényelmes legyen számodra. Mégis, előfordulhat, hogy a legnagyobb igyekezet ellenére sem érzed azt komfortosnak, és idegesít, hogy két eszköz súlya van a füleden. Ebben az esetben a szemüvegszáras hallókészülék jelenthet megoldást!

3. Zavar, hogy látszódik a hallókészüléked!

Bár mindig javasoljuk, hogy vállald fel bátran a hallókészülékedet, megértjük, ha nem állsz készen rá. És ha tényleg csak ez tart vissza a hallókészülék viselésétől, akkor válaszd a szemüvegszáras hallókészüléket! Ugyanis, ha túl sokáig halogatod a hallókészülék beszerzését és viselését, nagyobb károkat szenvedhet el a hallásod.

6 jel, hogy szemüvegszáras hallókészülék való neked!

forrás: Unsplash

4. Nem tudod elviselni a hagyományos hallókészüléket a füledben

Elvileg pár nap, legfeljebb pár hét után nagyothalló klienseink könnyen megszokják a hallókészüléküket a fülükben, de előfordul, hogy valakinek ez komoly nehézséget okoz. Olyannyira, hogy nem képes tartósan viselni a hallókészüléket. Ha ott tartasz, hogy a hallókészülék inkább a fiókban pihen emiatt, minthogy a füledben lenne, akkor válaszd a kényelmesebb szemüvegszáras hallókészüléket!

5. Valamilyen okból nem hordhatsz hallókészüléket

A hallókészülék sajnos nem jelent mindenki számára megoldást, előfordulhat ugyanis, hogy nem hordhatod valamilyen okból. Egyszerű fizikai okok is állhatnak ennek a hátterében, úgy mint

6 jel, hogy szemüvegszáras hallókészülék való neked!

forrás: Unsplash

  • a hallójárat valamilyen fejlődési rendellenessége,
  • visszatérő, krónikus középfülgyulladás,
  • szűnni nem akaró allergiás reakció az illeszték anyagaira,
  • vagy lábadozás egy középfül műtét után.

Ha ezek igazak rád, vagy más okokból tudod magadról, hogy nem hordhatsz hagyományos hallókészüléket, szuper alternatívát jelenthet számodra egy szemüvegszáras hallókészülék!

6. Légvezetéses/és vagy csontvezetéses halláscsökkenésed van

A szemüvegszáras hallókészülék működési elvének köszönhetően ugyanis képes mind a légvezetéses, mind a csontvezetéses halláscsökkenés esetén segíteni. Sajnos az idegi típusú halláscsökkenés okozta hangkiesést nem képes megfelelően kompenzálni.

Próbáld ki mihamarabb!
Jelentkezz be hozzánk, és próbáld ki a legmodernebb, legdizájnosabb szemüvegszáras hallókészülék modelljeinket ingyen!  Ha szükséges, a szemüveg szárát a füledre és a fejformádhoz igazítjuk, utána pedig vásárlási kötelezettség nélkül 15 napra hazaviheted kipróbálásra!

Kipróbálom!