A jó audiológus és hallásakusztikus dicsérete

Szerintünk a jó hallásgondozó legelső sarkalatos tulajdonsága az, hogy kedves és türelmes. Ugyan hogyan is tudna gorombán segíteni valakinek egy olyan nehéz döntést hozni, mely során sok-sok évre kiválasztja a hallókészülékét? Aki tehát a hallássérüléssel rendelkezőkkel foglalkozik, először is emberszeretetéről híres. Nem szakmája, hanem hivatása van.

Persze, az is lényeges, hogy szakmájában felkészült legyen, és folyamatosan képezze magát. Így tud ugyanis olyan készüléket ajánlani, ami illik az egyéni igényekhez. Azaz, csak azután ajánl hallókát, miután feltérképezte, hogy a páciens hallásgörbéjéhez, hallásállapotához milyen készülék ajánlható, és hogy milyen környezetben fogja használni azt.

A hallássérült csak rá számíthat, és tőle függ, hogy sikerül-e javítani mindennapjainak életminőségét azáltal, hogy a megfelelő készüléket ajánlja fel.

Az, aki hallókészülék vásárlásra adja a fejét, meg szeretne bízni a segítőjében. Ehhez viszont az szükséges, hogy a hallásgondozó elegendő időt szánjon az ügyfelére. Érezze, hogy a legjobbat akarja számára.

A jó audiológus és hallásakusztikus dicsérete

Forrás: 123RF

Fontos az is, hogy megossza vele az információkat az igénybe vehető támogatásokról, kedvezményekről.

Komolyan, odafigyelve végzi a hallókészülék számítógépes programmal való beállítását, türelmesen állítja be, és teszteli a hallókészüléket.

Türelmes, és a többedik hallókészülék-próba után is kedvesen várja a beteget, felajánlva neki a következő hordási lehetőséget.

Mivel ő tudja a legjobban, hogy az ügyfelek nem figyelmetlenségből kérdeznek vissza, akár többször is megismétli a mondandóját, és ismeri a jelnyelvet is.

Elnéző, ha a páciens kissé ideges, vagy bizonytalan, tisztában van vele, hogy egy hallókészülék vásárlás komoly lépés, és éppen ezért stresszel jár. Egy csomó új hangot, hangzást kell megismernie a páciensnek, sokszor meg kell tanulnia szebben beszélni, és persze jól hallani. Ez egyszerre izgalmas és rémisztő feladat.

És persze, a hallásgondozó feladata a hallókészülék kiválasztásával nem ér véget: tájékoztat annak használatáról, garanciájáról, és az elem típusáról is. Egy kis könyvben vezeti a javításokat, az elemvásárlások időpontjait, a kontrollokat, és ellenőrzi a beállításokat.

Szeretettel várunk ingyenes hallásvizsgálatra!
Megtisztelő, ha hallókészülék vásárlásához minket választasz!