Ébred a világ. Te mit hallasz belőle?

Talán nem merész dolog március közepén a tavaszról ábrándozni, mikor a kinti világba és a szívekbe is beköltözhet tőle egy kis melegség.

Képzeld el, hogy reggel felkelsz, kitárod az ablakot. Szereted, ahogy betör a szobába a friss, hideg levegő és felébreszt igazán. Állsz a napfényben és végre meghallod, amire egész télen át vár az ember: egy vidám madárfüttyöt a házzal szemközti fáról.

Nem a verebek fázós, mindig perlekedős csacsogása ez, hanem valódi trilla, ami a napsütésre és a tavaszra emlékeztet. Eszedbe jut, hogy mekkora ajándék a természettől, hogy élni hagyja ezt a kis madarat ebben a kemény télben és milyen nagy dolog számodra, hogy hallhatod a hangját.

Ha nem hallasz megfelelően, ezt az érzést nem élhetted át egy ilyen reggelen. A hallás valóban kincs.

Érdekes, hogy aki kiválóan hall, szó szerint meg sem hallja ezeket a hangokat. Eltérítik a gondolatai, a napi tennivalók, a sietség.

Ébred a világ. Te mit hallasz belőle?

Forrás: 123RF

Akinek sérült a hallása, egy darabig vágyik rá, hogy eljusson a fülébe a madárcsicsergés, aztán lemond róla, elveszíti még a vágyat is, hogy hallhassa.

Pedig a fenyőfák közt súgó szél, a kutyák vidám vakkantása, vagy a gyerekzsivaj a játszótéren mind örömteli hang! Miért maradnánk ki belőle?

Ha elromlik az autónk, szervizbe visszük, mert minél hamarabb szeretnénk újra használni. Ha a lábunk fáj, orvoshoz megyünk, kezeljük, míg újra tudunk vele szaladni gond nélkül. Ha rosszul látunk, szemüveget csináltatunk. Soroljam még?

Minél előbb tudod meg, annál jobb eséllyel javíthatod az életminőségedet esetleges gyógyszeres kezeléssel, vagy a szinte láthatatlan hallókészülék hordásával.

Egy egyszerű és gyors hallásvizsgálattal kideríthető, hogy milyen mértékű a hallásromlás és az oka is megállapítható. Nincs szükség hetekig tartó várakozásra, ha most bejelentkezel, pár napon belül fogadunk.

Foglalj időpontot itt ingyenes hallásvizsgálatra!