Hallókészülékkel együtt is vár a vízpart!

A hallókészülékesek vízparti tízparancsolata – II. rész

Sok hallókészülékes nyaraló kap hidegrázást attól, hogyha a társai fürödni, vagy csak szimplán vízközelbe hívják. Annak, akinek egy zuhanyzás esetén is ki kell vennie a készülékét, egy kajak-, vagy kenutúrára való meghívás valóságos rémálomnak minősül. Az invitálására pedig általában egy laza fejrázás a válasz, hiszen féltik hallásuk támogatóját, annak elektronikáját. Pedig némi odafigyeléssel ők is ugyanúgy élvezhetnék a víz hűsítő közelségét, mint mások! Tanácsok azoknak, akik mégis kimerészkednek a vízpartra.

Folytatjuk tehát a hallókészülékesek vízparti tízparancsolatát!

Tipp: Ne hagyd ki az első részt!

5. Esetek, amikor jobb, ha megválsz a „fülesedtől”:

  • úszáskor,
  • ha nem készülsz úszni, de legalább derékig bemerészkedsz a vízbe,
  • csúszdázáskor,
  • hullámfürdőben,
  • élményfürdőben,
  • és bármilyen vízi sport űzése esetén, legyen az szörf, kajak, kenu, evezés, vízisí, stb.
  • továbbá a szauna is tabu.
A hallókészülékesek vízparti tízparancsolata – II. rész

Forrás: unsplash.com

6. A kajak-és a kenutúra egyértelműen az az esemény, amikor inkább jobb, ha kiveszed a készüléked.

Egy esetleges borulás esetén ugyanis elkerülhetetlen, hogy a készülék véletlenül ne essen ki, vagy ne érintkezzen vízzel. Pihenőknél, a homokpadokon simán előveheted a lezárt hordóból. Mindenképp üljön előtted valaki, akinek el tudod lesni az evezési ritmusát, és figyelmeztetni tud, ha épp meg kell állni, a másik oldalon, vagy épp hátrafelé kell evezni. Beszéljetek meg jeleket, amiből tudni fogod, épp mi a teendő. Jó, ha tudsz úszni, mert így rossz hallással is magabiztosabban vágsz neki egy vízitúrának.

A hallókészülékesek vízparti tízparancsolata – II. rész

Forrás: unsplash.com

7. A hajózás igazából elég nyertes ügy, ha hallókészüléked van.

Főleg a sétahajózás. Itt vajmi kevés esély van rá, hogy víz érheti a hallókészüléked, így teljes lelki nyugalommal élvezheted ahogyan siklik a hajó a vízen, gyönyörködhetsz az eléd táruló látványban, és beszélgetni is tudsz.

Tipp: Miután hazatérsz, használj szárító kapszulát, mely megszabadítja a készülékedet az esetleges párától, nedvességtől, és ezzel is hosszabbítja az élettartamát.

8. Készülj fel rá, hogy hiányozni fog.

Sokkal tompábban fogsz hallani, de az is lehet, hogy a külvilág zajait egyáltalán nem is észleled. Valószínűleg már tudod milyen érzés ez, hiszen vannak helyzetek, amikor muszáj ezt tenned. Fogadd el, hogy ezt kell tenned, és próbáld meg élvezni így is a vízközelséget. Annyi szépség, látnivaló vár rád is! Ha pedig veled tart valaki, ő is sok mindenben tud segíteni.

9. Jó, ha van kísérőd, de akár egyedül is tudsz boldogulni.

Kerüld azonban az üres partokat, vagy a gyanús alakokat, mert így baj esetén nem tudsz segítséget kérni. Mindig szólj valakinek, hogy hová mentél, és meddig szándékozol maradni. Sajnos vannak olyan rossz emberek, akik kihasználják mások gyengeségeit. Legyen nálad egy síp, hogy fel tudd hívni magadra a figyelmet, vagy egy paprika spray, ha minden kötél szakad. Szerencsére azonban a kulturált partszakaszokon, strandokon felhőtlenül élvezheted egyedül is a kikapcsolódást. Kommunikálni, például ételt rendelni a büféből írásban is tudsz, és általában az árlap is jól láthatóan ki van függesztve, nem tudnak átverni a visszajáróval.

10. Ha nagyon zavar, hogy nem viheted be a vízbe a hallásjavító eszközöd,

fektess be egy vízálló készülékbe, mely 100%-osan vízálló (és általában porálló is). Így még zavartalanabb lehet a strandolás, a vízparti nyaralás, vagy bármilyen vízi sport űzése.

Még nincs készüléked, de szeretnél? Jelentkezz ingyenes hallásvizsgálatra, hogy megtudd, mely készülék segítene neked a legtöbbet!