5 tévhit a hallókészülékekről

Hallásvesztés esetén egy hallókészülék nagy segítséget jelent a mindennapokban. Miért ellenkeznek mégis azok, akiknek szükségük lenne rá?

Most összeszedtük a leggyakrabban előforduló kifogásokat.

1. A hallókészülék nagy, ronda és kényelmetlen

Ha ma hallókészüléket kell választanunk, ne nagyapáink nagyméretű, egy kaptafára készült darabjaira gondoljunk. Ma már léteznek fül mögé helyezhető pici készülékek, sőt olyanok is, amiket a fülbe kell helyezni, így még nehezebben észrevehető külső szemlélő számára. De választhatunk dizájnosabb darabokat is, akár passzolhat a fülbevalónk, óránk, sminkünk színéhez.

5 tévhit a hallókészülékekről

Forrás: Pexels

2. Hallókészüléket csak az idősek hordanak

Hallásvesztés nem csak idősebb korban fordulhat elő: a környezeti ártalmak, a tartósan zajos munkahely, extrém hangos zenehallgatás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy romoljon a hallásunk. Enyhe problémákkal is érdemes hallásvizsgálatot kérni, és ha szükséges, készüléket választani.

3. A hallókészülék csak akkor kell, ha súlyosan halláskárosult valaki

Ma már több olyan hallókészülék van, ami kifejezetten enyhe vagy mérsékelt hallásvesztés esetén nyújt segítséget. Ne csak akkor foglalkozzunk ezzel a problémával, ha már nagy a baj!

4. A hallókészülék gyakran besípol és ez nagyon kellemetlen

Ez a régi típusú hallókészülékekre igaz volt, de a mai modern darabok, ha jól vannak beállítva, nem okoznak kellemetlen meglepetéseket. Az Auditus Halláspontjainkban mindenkinek személyre szabottan választunk és beállítunk: nincsenek előre gyártott, közepes minőségű megoldások. A telefonálás sem jelent problémát már – nem úgy, mint régen. Ma már akár mindkét fülben hallhatod, amit a másik fél mond, sőt, sztereoban élvezheted a zenét, vagy akár mp3 lejátszódat is hallgathatod.

5. A hallókészülékek drágák, nem engedhetem meg magamnak

A hallókészülék ugyanolyan fontos orvosi segédeszköz, mint például egy szemüveg. Ha szükség van rá, akkor bizony be kell szerezni. Halláspontjainkban vannak lehetőségek fizetési könnyítésre is, illetve egészségbiztosításod is segíthet anyagi problémák esetén. Mint a készülék kiválasztásában, így ebben is egyénre szabott megoldásokat kínálunk.

Ha van még kérdésed, hívj minket ingyenes számunkon vagy látogass el hozzánk!